Ми - українці! Я і ти!

Коло друзів Міжнародного проекту "Ми - українці. Я і ти!" розширюється! Наша бібліотека уже втретє приймає участь у ньому. Цього разу ми вперше спілкувалися з учнями старших класів Міжшкільного пункту навчання української мови в Ольштинській гімназії №7 (Польща).
Етно-колаж "А над світом дивним цвітом наша вишивка цвіте".
Під такою назвою відбулася наша скайп-зустріч. Діти дізналися багато цікавих фактів про вишивку, традиції вишивання, символіку кольорів та орнаментів, регіональні особливості нашої вишивки.
 Справжнім відкриттям стала для них Сокальська вишиванка, яка приваблює різноманіттям візерунків, особливістю крою та характерним чорним кольором.
 Ольштинські учні принесли з дому свої вишиті вироби: сорочки, рушники та серветки. Підготували цікаві прислів'я про вишивку.
Нам було дуже приємно спілкуватися з дітьми та їх керівником пані Мирославою Четирба-Піщако.
Вишивка - це генетичний код народу, оберіг українців! Незалежно від того, де ми є, ми любимо та шануємо своє рідне українське!
Нагадуємо, що проект спрямований на популяризацію класичної та сучасної української літератури, історії України, її традицій та звичаїв серед українців, що живуть за кордоном. 
Дякуємо пані Олені Кремньовій за співпрацю та можливість долучитися до такого цікавого та пізнавального проекту!

Немає коментарів:

Дописати коментар