Легендарний Василь Вишиваний!


"Є лише два можливі варіанти: 
або супротивник зможе відіслати мене геть 
і провести русифікацію, або ж я зможу залишитися тут 
і влаштувати українізацію"
Вільгельм фон Габсбург (Василь Вишиваний)

Австрійський ерцгерцог, архикнязь, військовий діяч, поет, дипломат, людина, яка свідомо ідентифікувала себе українцем. Усе це про  видатного Вільгельма Франца фон Габсбурга, Василя Вишиваного, несправедливо загубленого на сторінках історії нашої країни. 

 До 125-літнього ювілею від дня народження Вільгельма фон Габсбурга проведено героїко-патріотичну годину "Легендарний Василь Вишиваний". До нас завітали учні Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №2 з їх педагогом пані Орисею Тріфоновою.
 Учасники заходу мали змогу дізнатись про життя і творчість, без сумніву, найбільш неординарної і найромантичнішої постаті українського національного Відродження, ознайомитись з письменницьким талантом Василя Вишиваного крізь призму його поетичних рядків із збірки "Минають дні", і захопитись подвигом нащадка королівського роду, сина італійського й австрійського народів, який обрав собі за Батьківщину Україну і всілякими способами брав участь у розбудові української державності.
 Ерцгерцог Вільгельм Габсбург поповнив собою довгий список знищених радянською владою українських патріотів, починаючи від загибелі Євгена Коновальця до вбивства Степана Бандери.
Через довгі роки невідомості завдяки історикам, науковцям і письменникам Вільгельм Габсбург повертається із забуття!

Запрошуємо до читання поезій Василя Вишиваного!

Немає коментарів:

Дописати коментар