Корабель пустелі!

Сьогодні у "Веселому вулику" - природниче відкриття. Ми знайомилися з тваринами, яких називають "кораблями пустелі". Звичайно, ви вже здогадалися, що мова йде про верблюдів. Тому що, бархани, по яких вони пересуваються нагадують морські хвилі, і складається враження, немов по морю йдуть кораблі.
 Верблюди - тварини, які з давніх пір живуть у пустелі. Їх вважають першими тваринами, яких приручила людина. Вони єдині, які змогли проіснувати в піщаному середовищі, де зовсім немає ні рослинності, ні води.
Тішить, що наші діти багато усього знають про верблюдів. І з радістю ділилися цими знаннями з друзями та розповіли чимало цікавих фактів. 
 Верблюди, справді, дивовижні істоти, які комфортно почуваються в екстремальних умовах. Крім того, вони дуже розумні, мають  гострий зір та чудовий нюх.
Найцікавішою для наших читайликів стала інформація про призначення горбів верблюдів. Ми дізналися, що насправді верблюди мають там великий запас поживних речовин у вигляді жирової тканини.  Довідались, чим харчуються, як живуть, які вантажі переносять, а також, чому верблюди плюються.
Виявилось, що існує, навіть, верблюжа кавалерія. 
Також ми переглянули кумедні фото верблюдів та помилувалися караванами, що мандрують по гарячих пісках, долаючи сотні кілометрів пустелі.

Немає коментарів:

Дописати коментар