Допоможемо нашій планеті: Вторинна переробка!

А Ви сортуєте сміття? Чи знаєте, що таке вторинна переробка? І чим вона може допомогти планеті? 
Наш "Веселий вулик" знає!
Ми дізналися, як правильно сортувати сміття для того, щоб воно могло потрапити на вторинну переробку.
Переробці підлягають папір, скло, пластик, метал, а також автомобільні шини, із яких роблять підошви нашого взуття та покриття доріг чи тенісних кортів.
Цікаво, що 45000 аркушів паперу збережуть життя одному дереву. Макулатура ділиться аж на 13 сортів - від відходів білого паперу до старої шпалери та мішків від цементу. І може перетворитися на туалетний папір, тканину, газету, картон та, навіть, будматеріали.
Пластиковий світ теж може бути корисним. Адже використані пляшки перетворюються на іграшки, труби, предмети побуту, корпуси побутової техніки та багато іншого.
Зі скляних відходів виготовляють цеглу, плитку, кераміку, водні фільтри.
А осіннє листя, яке всі звикли спалювати (за що повинні штрафувати), придатне для компостування, воно є чудовим добривом землі.
 Поки українці думають, куди подіти сміття, у країнах ЄС інша халепа - де його взяти!
У розвинутих країнах перероблені відходи давно стали повноцінним продуктом міжнародної торгівлі. Європа широко використовує відходи у найрізноманітніших сферах виробництва, заробляючи на цьому солідні гроші.
Тепер ми знаємо, що сміття можна перетворити на енергетичні ресурси, дати йому друге життя, а не просто "автоматично" переносити сміттєві мішки у сміттєві баки.

Немає коментарів:

Дописати коментар