Ялинка наших бабусь і прабабусь!

Сьогоднішній день нашої Зимової феєрії видався надзвичайно насиченим. А почався він з відвідин кімнати-музею В. Матюка, де нас зустрічав старовинний рояль маестро. А також з любов’ю виготовлені наші святкові символи – Різдвяна шопка, Дідух, святковий хліб, прикрашена  ялинка.



Куцин Ольга Михайлівна та Гринюк Марія Романівна, які доклали чимало зусиль до створення та збереження музею, відтворили для нас Різдвяну атмосферу часів ще свого дитинства.
Народознавча година «Ялинка наших бабусь і прабабусь» перенесла нас у минуле. Діти дізналися, що колись ялинку прикрашали не різнокольоровими кульками, як зараз, а горішками, яблуками, кольоровими нитками. А як з’явився папір, то прикраси почали робити з нього. І щоб ялинка була найкращою мама разом з дітьми довгими грудневими вечорами при нафтовій лампі (бо світла ще тоді не було) виробляли різні прикраси. 


Персонажів для ялинкових прикрас брали з казок, байок, легенд, які мама чи бабуся оповідали, виготовляючи іграшки. Це ангелики, баранчики, пташки, гномики, плетені кошички з цукерками.

Спомини дитячих літ повертають і нас дорослих в дитинство. Тому ми добре пам’ятаємо, як з нетерпінням чекали свят!
А в бібліотеці нас чекала майстерня гарного настрою. І ми виготовили власноруч веселих сніговичків з паперу, які прикрашатимуть наші оселі та додадуть святкового настрою.
Було весело, цікаво та творчо!
Такий веселий сніговичок може прикрасити і святкову ялинку!

Немає коментарів:

Дописати коментар